معرفی کنفرانس سالانه ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام های دانشگاهی
توسعه کیفی در نظام آموزش عالی، مستلزم ارزیابی مستمر و تضمین کیفیت در نظام دانشگاهی است. دانشگاه به عنوان مرکز تولید علم، دانش و نوآوری بدون کیفیت نمی تواند پاسخگوی اثربخش نیازهای جامعه و صنعت به ویژه در شرایط رقابتی باشد. از این رو دانشگاه های معتبر جهان تشکیل شبکه های دانشگاهی کیفیت شبکه کیفیت آسیا و اقیانوسیه پرداخته اند. این شبکه دانشگاهی که در سال 2003 تأسیس شد ،یک شبکه غیردولتی و غیرانتفاعی است که برای "ارتقاء کیفیت آموزش عالی در منطقه آسیا و اقیانوسیه" (APQN) تلاش می کند. بر این اساس دانشگاه های معتبر جهان، از طریق برگزاری کنفرانس های ارزیابی و تضمین کیفیت به تبادل تجربیات و درس آموخته های شان در زمینه ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام دانشگاهی مبادرت می کنند.
با توجه به مراتب یاد شده، از سال 1383 تا کنون به طور مرتب کنفرانس های سالانه "ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام های دانشگاهی"، به میزبانی یکی از دانشگاه های فعال کشور، برگزار شده است. هجدهمین کنفرانس به همت دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار می گردد. فهرست دانشگاه های برگزار کننده کنفرانس های سالانه را می توان در وب سایت موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی (بخش ارزیابی کیفیت در نظام های دانشگاهی- ادوار شانزده گانه کنفرانس) ملاحظه کرد.
فهرست دانشگاه های برگزار کننده کنفرانس های سالانه را می توان در وب سایت موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی (بخش ارزیابی کیفیت در نظام های دانشگاهی- ادوار شانزده گانه کنفرانس) ملاحظه کرد.
هدف کنفرانس های سالانه به شرح زیر بوده است:
الف) عرضه یافته های پژوهشی و تبادل تجربه درباره ارزیابی و تضمین کیفیت در سطح ملی و بین المللی
ب) ترویج فرهگ کیفیت در جامعه دانشگاهی کشور
ج) یاری دادن به استقرار نظام ارزیابی و تضمین کیفیت در دانشگاه ها، از طریق:
1- نمایان ساختن تجربه های مربوط به چگونگی شفاف سازی رسالت و هدف های واحد دانشگاهی متناسب با نیازهای جامعه و محیط پیرامونی آن
2- چگونگی تدوین برنامه ها وکوشش های هر واحد دانشگاهی برای تحقق هدف های آن
3- عرضه تجربه های موفق در ارزیابی درونی و برونی کیفیت در برخی دانشگاه ها
4- چگونگی ترغیب اعضای هیأت علمی برای مشارکت در فرآیند ارزیابی درونی کیفیت
5- دانش افزائی اعضای هیأت علمی نسبت به مولفه های تشکیل دهنده کیفیت دانشگاهی به ویژه کیفیت فرآیند تدریس- یادگیری
6- ترغیب مدیریت دانشگاهی برای منظور داشتن مشوق هائی برای اعضای هیأت علمی فعال در فرآیند ارتقاء کیفیت دانشگاهی، به ویژه در آئین نامه های ترفیع سالانه
7- چگونگی استفاده از نتایج ارزیابی درونی و برونی کیفیت برای ارتقاء کیفیت کارکردهای مختلف دانشگاه